El Públic: connectem amb Barcelona i Catalunya



L'espai cultural El Públic, iniciativa privada promoguda per la productora Clack i Xandri Calsapeu, ha encetat aquest setembre la programació de la tercera temporada, durant la qual es pretén obrir la porta del local a iniciatives d'àmbit nacional. En aquesta línia, avui hem anunciat que els propers mesos s'oferirà una actuació del cantautor valencià Miquel Gil en el marc del Circuit Folk impulsat pel Grup Enderrock i el Centre Artesà Tradicionàrius (CAT) amb el suport de l'Obra Social de La Caixa.

És, de moment, només un concert, però treballem per ampliar-ho amb altres certàmens nacionals, en la línia de reivindicar l'existència d'una Catalunya en xarxa. És aquesta una dèria sobre la qual anem donant voltes constantment els darrers temps: no som un espai aïllat del seu entorn, al contrari, i volem enllaçar-nos amb tots els altres nodes possibles del nostre entorn sense renunciar a la territorialitat.

I aquesta voluntat expansiva, que no exportadora, de connectar-se amb l'exterior sense cap mena de complex no impedirà que El Públic segueixi fortament vinculat amb la ciutat i participant de la programació del cicle Músiques Tranquil·les, promogut per la Casa de la Música.

A més a més, la roda de premsa de presentació de la tercera temporada també ha servit per repassar la feina feta en el darrer curs. En total, de setembre a juliol, gairebé 6.000 persones han participat de les 80 activitats promogudes des de l'espai cultural, 2.500 de les quals a la Revetlla de Sant Joan. Una de les activitats que més èxit van tenir el curs passat, el cicle de dansa contemporània de petit format #elpublicdansa, es repetirà la propera primavera.

ELS AMICS DE EL PÚBLIC
En el marc de la voluntat inicial del projecte de sumar comunitat al voltant del mateix, enguany es tira endavant la creació de Els Amics del Públic, que es pretén que sigui un espai format per persones properes a l'establiment que se'l senten com a propi. "Es tracta de fer que la gent que ve aquí i són com de la casa passin a ser considerats com a tals; que ens aportin idees i sumin amb nosaltres", han explicat els meus companys Eloi Aymerich i Xandri Calsapeu. El dissabte dia 26 d'aquest mes tindrà lloc la primera assemblea de Els Amics de El Públic, on hi és convidat tothom que vulgui assistir-hi.

PROPERES ACTIVITATS
El Públic celebrarà la festa del segon aniversari aquest dissabte dia 5 d'octubre amb una vetllada amenitzada per DJs locals. Abans, dimecres dia 2, l'escriptor mataroní de gran projecció internacional Jordi Carrión presentarà el seu nou volum 'Librerías', finalista del premi Anagrama d'Assaig.

D'altra banda, a partir del mes de novembre recomençarà el cicle de jam session dels primers dijous de mes, que a partir d'ara es combinarà amb concerts de projectes personals dels músics que formen part de l'Associació Jazz Maresme.

També, de cara a Nadal, El Públic acollirà l'estrena d'un nou espectacle de l'actor mataroní Xevi Ribas, encara sense títol, que repassarà el seu període d'adaptació a París, ciutat on ha viscut els darrers tres anys cursant estudis a l'escola LeCoq, fundada per Jacques Lecoq.

Moltes ganes, molta il·lusió i molta energia concentrada a què aquest sigui un curs per recordar des de les parets de El Públic. 

Comentaris

Entrades populars